Ukulelen för människor samman

Ukulelen är ett fantastiskt instrument. Den är relativt enkel att lära sig att spela på samtidigt som den är liten och och enkel att ta med sig. Ukulelen kan liknas vid en akustisk gitarr men istället för sex strängar så har den endast fyra strängar. Den har också en ljusare klang än en akustisk gitarr. Somliga anser att ljudet är lite ”barnsligt” men faktum är att väldigt mycket musik kan spelas på ukulele och komma till sin rätta. Instrumentets många fördelar har gjort att ukuleleorkestrar har blivit ett allt mer populärt fenomen.

Ukuleleorkestrar runt om i landet

Det finns massor av ukuleleorkestrar runt om i landet. Somliga har som syfte att öka samhörigheten på till exempel en mindre ort. Andra ukuleleorkestrar har skapats av några ukulelefantaster som hittat varandra. En ukuleleorkester kan fylla många syften och faktum är att Till och med integrationen kan bli bättre tack vare ukulelen. För nyanlända svenskar kan det vara ett utmärkt sätt att lära känna nya människor att gå med i en ukuleleorkester. Musiken skapar gemenskap och med hjälp av ukulelen kan människor hitta fram till varandra på helt nya sätt. Musik är ett språk som alla människor förstår oavsett vilket land eller vilken kultur man kommer ifrån.

Ukulelemusik påverkar oss

Att musik påverkar oss på olika sätt är säkert ingen nytt. Musik skapar glädje och lösgör endorfiner i vår kropp. Musicerar vi dessutom tillsammans med andra tillkommer alla de positiva effekter som kommer av den sociala samvaron. Att få träffa andra och sjunga och spela brukar ha en befriande effekt på människor. Detta gäller oavsett om det handlar om att spela i band, sjunga i kör eller spela i en ukuleleorkester. En av de bästa sakerna med en ukuleleorkester är att den brukar sprida en sådan glädje hos de som lyssnar. Det blir nästan en komisk effekt av att så många människor står tillsammans med var sitt litet instrument med så ljus klang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *