Förbättra och utveckla ditt spelande

Har du kört fast lite i ditt musicerande? Eller är du nybörjare utan tidigare kunskaper? Oavsett vilket är det alltid roligt och nyttigt att utveckla sitt spelande. Här kommer tips om hur du kan gå till väga.

Olika vägar till ny kunskap

Det finns en rad olika sätt att utveckla och förbättra sig som musiker och idag finns det kanske fler möjligheter än någonsin. Beroende på hur mycket pengar, tid och/eller energi du vill lägga ner på ditt musicerande finns det olika vägar att gå.

Privatlektioner

Ett av de lite dyrare alternativen, men som ger bäst resultat när det kommer till att förbättra dina färdigheter, är att ta privatlektioner. Ett enkelt sätt att hitta lärare som lär ut ukulele, och som ger privatlektioner, är att helt enkelt söka efter dem på nätet. Ofta kan du använda ett studieförbund eller en kulturskola som utgångspunkt och så kan du kontakta lärare inom ämnet och fråga om de ger privatlektioner också. I de flesta fall gör de det i mån av tid. Dock kan det här vara ett ganska kostsamt alternativ, om du behöver låna pengar för att bekosta lektioner eller exempelvis noter är Sambla.se en bra möjlighet och hjälp för dig att investera i din musik.

Studiecirklar

Ett annat sätt att lära sig mer om sitt instrument är att gå en studiecirkel i ämnet. De flesta studieförbund erbjuder en rad olika former av studiecirklar och det behöver inte alls vara lika dyrt som att ta privatlektioner. En annan klar fördel med att lära sig i grupp är att alla deltagarna får möjlighet att lära sig av varandra. Det finns ofta större möjlighet att visa upp sina färdigheter under till exempel en konsert i de här sammanhangen också. Det blir dessutom allt vanligare att studiecirklar erbjuder lektioner i ukulele, särskilt efter att prinsessan fick en ukulele.

Tutorials

Ytterligare ett alternativ som inte kräver mer än en internetuppkoppling är att lära sig mer om sitt instrument via exempelvis youtube och andra liknande plattformar. Det finns redan en rad olika typer av tutorials helt gratis via nätet. Det kan också fungera som ett bra sätt att hitta ny inspiration till ditt spelande genom att se och/eller höra andra musiker spela samma instrument. Kanske hittar du ditt nya favoritarrangemang eller liknande. Det här alternativet kan också vara ett bra komplement till privatlektioner och studiecirklar.

Notböcker, tips och trix

Det finns hur många notböcker som helst att köpa, allt ifrån om du vill lära dig spela enkla låtar som Happy Birthday till exempelvis The Beatles samlade hits. Det beror helt enkelt på ditt eget engangemang för musiken. Dock kan det vara värt att komma ihåg att söka efter låtarna på nätet först, då det finns en hel del gratis att ladda ner direkt till din dator.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *